ابزار هوش تجاری در مایکروسافت (۳)

Power Pivot , Power View , Power Query , Power

در مقاله قبلی به بررسی ابزارهای هوش تجاری مایکروسافت پرداختیم و گفتیم مایکروسافت به دنبال توسعه هوش تجاری برای کاربران عادی بود و از آنجاییکه، پیشتر میلیون ها کاربر اکسل را در سراسر دنیا جذب کرده بود، تصمیم گرفت که امکانات هوش تجاری را به اکسل اضافه کند. هوش تجاری با کمک چهار ابزار پاور کوئری، پاور پیوت، پاور ویو و پاور مپ به اکسل اضافه شد. در ادامه این مقاله به بررسی هر کدام از این ابزارها می پردازیم.

پاور کوئری

برخی معتقدند که پاور کوئری نسخه سلف سرویس SSIS است. در صورتی که با سرویس SSIS کار کرده باشید می دانید که این سرویس وظیفه جمع آوری داده ها از منابع مختلف و یکپارچه کردن آنها را بر عهده دارد. به صورت مشابه، با کمک پاور کوئری می توانیم به منابع داده ای مختلف وصل شده و داده های مختلف را در یک شیت اکسل با هم ترکیب کنیم. به عنوان مثال فرض کنید قصد دارید که گزارشی از سرانه فروش محصول شرکت در هر استان تهیه کنید. می دانید که سرانه فروش از تقسیم مقدار فروش در هر استان بر جمعیت آن استان به دست می آید. بنابراین برای تهیه این گزارش به دو جدول اطلاعاتی نیاز دارید:۱- مقدار فروش محصول که باید از واحد آی تی شرکت تهیه کنید. ۲-جمعیت هر استان که باید از اینترنت پیدا کنید. بعد از پیدا کردن این دو جدول، با کمک ابزار پاور کوئری می توانید این اطلاعات را با هم ترکیب کرده و سرانه را محاسبه کنید.

پاور پیوت

مشابه پاور کوئری، برخی معتقدند که پاور پیوت نسخه سلف سرویس SSAS است. در صورتی که با SSAS کار کرده باشید، می دانید که SSAS وظایفی چون ارتباط بین جداول، تعریف شاخص کلیدی عملکرد، پرسپکتیو، سلسه مراتب … را بر عهده دارد. (اگر با اصطلاحاتی مانند پرسپکتیو، سلسه مراتب و شاخص کلیدی عملکرد آشنا نیستید، نگران نباشید، در مقالات آتی به تفضیل در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.) به طور مشابه، پاور پیوت نیز دقیقا چنین وظیفه ای بر عهده دارد. فرض کنید در مثال بالا قصد دارید سرانه فروش در هر استان را در سال ها و ماه های مختلف با هم مقایسه کنید. برای چنین کاری در ابتدا باید سلسه مراتب زمان (مثلا سال، ماه، روز) را تعریف کنید و بعد سرانه فروش را به سلسه مراتب زمان وصل کنید. تمام این کارها از تعریف سلسه مراتب گرفته تا اتصال سلسه مراتب به سرانه فروش در پاور پیوت امکان پذیر است.

پاور ویو و پاور مپ

از نظر مفهومی، پاور ویو و پاور مپ، مشابه سرویس SSRS است. همانطور که سرویس SSRS وظیفه گزارش گیری از داده ها و نمایش گرافیکی آن را بر عهده دارد، پاور ویو و پاور مپ هم وظیفه نمایش داده ها در قالب داشبوردهای مدیریتی یا نمودارهای گرافیکی متنوع را بر عهده دارند.

البته دقت کنید که تمرکز اصلی پاور مپ بر روی نقشه است و پاور ویو بیشتر به داشبوردهای مدیریتی می پردازد.

در نهایت گزارش ها و داشبوردهای مدیریتی آماده شده را می توان از طریق شیرپوینت، آفیس ۳۶۵ و یا پاور بی آی به صورت آنلاین یا تحت شبکه در اختیار کاربران نهایی قرار داد.

در اینجا می توانید با نحوه نصب پاور کوئری، پاور پیوت، پاور ویو و پاور مپ در اکسل آشنا شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.